1. Télen nagy gondot kell fordítani az autódekorációra, ugyanis a virágok könnyen elfagyhatnak, lekonyulhatnak a hidegben. Ezért célszerû olyan virágokat választani, melyek jobban bírják a hideget, netán a havat vagy az esõt.
2. A võlegény és az ara ruhatárát ki kell egészíteni melegebb holmikkal is, gondolunk itt arra, hogy legyen megfelelõ kabát, parka vagy kesztyû. A menyasszonyi ruha lehetõség szerint ne legyen túl hosszú, azaz ne húzzuk a földön, mert hogy néz ki egy „koszos menyasszony”!?
3. Fontos, hogy az ifjú pár cipõjének talpára tegyünk csúszásgátlót, nehogy a jeges úton elcsússzon valamelyikük, és kezét-lábát törje.
4. Ebben az idõszakban a szeszélyes idõjárással is számolni kell, ugyanis bármelyik pillanatban eleredhet az esõ, vagy szakadhat a hó. Így megelõzhetjük azt, hogy a menyasszonynak tönkremenjen a frizurája, és elázzon a ruhája.
5. A násznép vonulását egyik helyrõl a másikra lehetõleg rövidre tervezzük, hiszen a hidegben mindenki teljesen átfagyna a hosszú úton.
6. A lakodalom helyszínén érdemes olyan helyiséget kialakítani, ahol a kabátokat gond nélkül el lehet helyezni. Ez azért fontos, mert egyébként mindenki csak rakosgatná egyik helyrõl a másikra. Esetleg a szék háttámláját „díszítené”, amely kényelmetlen. Nem beszélve arról, hogy a hosszabb kabátok a földet súrolnák.
7. Figyeljünk oda a terem fûtésére is, mert a szélsõséges megoldás sem elõnyös. A túlzott melegben könnyebben kitikkad a násznép, a túlzott hidegben pedig nem marad egy talpalatnyi hely sem a táncparketten, ugyanis mindenki a tánccal próbálja felmelegíteni magát.
8. A tánc hevében ügyeljünk arra, hogy ha kimelegedtünk, akkor se válasszuk a hirtelen felfrissülést, ne menjünk ki a szabadba, mert az többet ártana, mint használna.
9. Ilyenkor a gyerekek is több figyelmet igényelnek! Visszafogni nem lehet õket a játszadozásban, ugyanis óhatatlanul ki-be rohangálnak a terembõl, de azt azért megtehetjük, hogy kabát nélkül nem engedjük õket a hidegbe.
10. Egy téli esküvõn nincs szükség sok hideg italra, így az üdítõk hõmérsékletére fokozottan ügyeljünk, illetve az itallapot kiegészíthetjük forró italokkal, mint például a forralt borral, vagy a különbözõ ízesítésû teákkal.
Forrás: Esküvői magazin