A cukros alma elkészítés: Az almát kicsit meg kell főzni cukros, fahéjas vízben. Miután kihűl, egy pálcika segítségével cukormázba kell mártani. A máz pillanatok alatt megdermed rajta. Bármilyen színű almát lehet használni.
A máz elkészítése: A mázhoz szükséged lesz fél kg cukorra, és egy kis vízre, amennyiben el tudodkeverni a cukrot. Fontos hogy az edényen ne legyen sérült a zománc és nem lehet kicsit sem zsíros a fakanál. Még pár csepp ecetre van szükséged (4-5), és addig kell főzni, amíg nem kezd el sűrűsödni(néha meg kell keverni). Amikor a "forrás" buborékok, kicsit nagyobbak lesznek, a fakanállal ki kell venni egy cseppet és hideg felületre tenni. Kb. 1 perc alatt ki fog hűlni. Ha az ujjaddal óvatosan hozzányúlsz, és nem ragad bele, akkor kész a máz.